2013. március 18., hétfő

Arica, Chile

A chilei Arica amolyan pihenő állomásként került bele a programba, hogy a sok-sok 4000 méter magasan eltöltött nap után leereszkedvén a tengerpartra megtapasztaljuk újfent, milyen az, mikor az ember könnyen kap levegőt. Néhány esős és borúsabb nap után mindenkinek jól esett a tűző nap, a forróság, és azt sem bántuk, hogy a literes üdítők a nyomás hatására hatdecissé váltak. :)


A városban eltöltött egész nap a szabad foglalkozás jegyében telt. Zsolttal reggel elindultunk felfedezni a kikötőt, a halpiacot és a város főterét. Időközben megtaláltuk a pesti megkönnyebbülészeti körguggoldát, amit előszeretettel igénybe vettünk. Nem.



A főtéren megtaláltuk a néhai Arica - La Paz vasútvonal pályaudvarát és emlékművét, amely azonban 10-15 éve nem üzemel.




Innen hozzávetőlegesen 200 méterre található a város kikötője, és természetesen ugyanitt van a halpiac is.

Az égi jel



 Reggeli pörgés ...

... és habzsi-dőzsi.

Eztán kisebb kitérővel indultunk vissza a szállásra átöltözni, hogy a tengernek, a napsütésnek, a hullámoknak és a pihenésnek is hódoljunk. Útközben megnéztük Arica sétálóutcáját, illetve kevésbé felkapott negyedét is.





Otthon Tatjana, a házigazda a belső udvaron várt már minket.


A strandra menet még lefotóztuk a parti sétány színes padjait, a hullámokat, a helyi "Gellért-hegy galambjait" (keselyűit), virágokat, utcákat, épületeket.



 A strand





Mivel ez március 15-én történt, szolidarítottunk a hóban ragadtakkal, és mi is megmutattuk, milyen sok homok esett itt, amibe simán megrekedtünk. A belügyminisztériumra pedig hiába vártunk, pedig küldtek SMS-t, hogy jönnek értünk!


A parton persze jól elaludtam, leégtem, és három-négy napja vörös az egész hasam és a combom. Nagyon csini, de nem mutiból készült.  Így ezt a fantáziátokra bízom.
Este édes hármasban Gáborral (túravezető) és Zsolival felmentünk romantikázni a hegytetőre naplementét nézni. Tényleg elég jól festett, íme a bizonyíték:











Este még volt egy kis közös beszélgetés a szállás kertjében, majd mindenki összecsomagolt a másnap reggeli indulásra. Ugyanis chilei kirándulásunk másfél-két nap után véget is ért. Peru már várt minket vissza. :)

6 megjegyzés:

  1. De jó fej a teki!!! :)
    Látom vannak szép hullámok. Szörfösök is vannak?

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Sietnem kell mielőtt hazaértek, hogy még úton érjen az újabb dícséret. Egészséges irigységgel olvasom a blogot, szuperek a képek, a meglátás és képalkotás meg mégszuperebb. Mondhatnám INCAlculable.
    (Magyarul csak az INKAsszó jutott eszembe.:))Puszi Era (Gelli féle)

    VálaszTörlés
  3. Nem megmondtam hogy ne pisiljetek az óceánba?!?!? http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=631850

    VálaszTörlés
  4. De ne áruld el, ők még nem tudják az okát!

    VálaszTörlés