2013. március 3., vasárnap

Akik túlélték Kolumbiát

Mivel most éjfél van, és holnap 4-kor kelünk, mert repülünk Limából Cuzcoba, ezért tényleg csak röviden írom meg, mik történtek azóta, hogy nem jelentkeztünk.
Csütörtökön reggel felkeltünk és kimentünk a reptérre, búcsút vettünk Medellíntől, és repültünk Bogotába. Itt szintén egész kellemes szállásunk volt, első este csak sétáltunk egyet a közeli szórakozónegyedben, a Zona T-ben, illetve mivel hiányzott nekünk Budapest, megnéztük a Die Hard 5-öt angolul, spanyol felirattal. A film felejthető volt, de a mozi élvezetes. Másnap elmentünk várost nézni: Monserrate (hegytető, ahova egy lanovka visz fel), Museo del Oro (aranymúzeum), régi városrész. Hazafelé néhány huligán a kizsebelésem tervezte, de miután a táskámban csak hűtőmágnest és csokit találtak, a többi utas pedig rögtön szólt nekem, csalódottan elsomfordáltak. Este Zsoli egy londoni kolumbiai ismerősével és barátaival találkoztunk, és elmentünk bulizni, ami hajnalig tartott. Hazafelé láttunk lincselést is, mert egy srác a taxiból kiugrott (fizetés nélkül), a taxisok meg elkapták és jól elverték, majd szépen átadták a rendőröknek. Ingyen műsor volt. :)
Másnap még sétáltunk egyet, ebédeltünk egy közeli olasz étteremben, majd összepakoltunk, és irány a reptér, onnan pedig a déli félteke, Peru. A bogotái reptéren (8 milliós főváros) a check-in pultos hölgy nem bírta az angolt, úgyhogy tovább fényesíthettük újdonsült spanyol nyelvtudásunk. Este érkeztünk meg, azóta igyekszünk megszokni a fejjel lefelé lógást. Az Eupoliszos túravezető (Gábor) a reptéren várt minket, és a szállásra érkezés után egy rövid sétára is elvitt minket a városba, majd a 25 fokos éjjeli hőségben a tetőteraszon hűsöltünk egy-egy hideg sör (már aki) társaságában, felelevenítve korábbi Eupoliszos és világjáró kalandjainkat. 
Ma (vasárnap) szintén a belvárost néztük meg (San Francisco templom és katakombái), majd pénzváltás után Miraflores, a turistanegyed felé vettük az irányt. Itt pillanthattuk meg először a Csendes-óceánt utunk során, de a nagyváros mocska miatt nem fürödtünk benne. Ebéd után az egyik parkban helyi látványosság részesévé válhattam (erről később videót és képet töltünk fel), majd a szabad foglalkozás hasznos óráit a kellemessel összekötve perui lányokkal jártuk végig a várost. Muchas gracias Ingrid y Susu!
Képek hamarosan.

2 megjegyzés: